Proef de sfeer van Ierland
Ierland
Cork en Kerry- Cork and Kerry

Het zuidwesten van Ierland bestaat uit de graafschappen Cork en Kerry. Dit gebied is één van de meest aantrekkelijke vakantiegebieden van Ierland. Het gebied staat onder invloed van warme golfstromen, de kusten zijn adembenemend mooi en het binnenland biedt een keur aan mogelijkheden en typen landschappen.

In het zuidwesten van Ierland vind je verschillende “Rings”. Dit zijn van origine routes van aaneengeschakelde wandelpaden. Je kunt grote delen van deze Rings ook met de auto of fiets afleggen. De Ring of Kerry is veruit de bekendste ring en leid je langs mooi natuurschoon en pittoreske dorpjes. De ring of Beara is trouwens minder toeristisch, maar zeker niet minder mooi!

In de twee graafschappen zijn er vele leuke en gezellige dorpjes te vinden waar Killarney en Glengarriff slechts enkele voorbeelden van zijn. Cork (culturele hoofdstad van Europa in 2005) is de 2e stad van Ierland en is net als Venetië op water gebouwd. Het is een zeer leuke en gezellige stad.

Naast de mooie kustlijn vind u in Kerry het MacGillycuddy's massief met de hoogste berg van heel Ierland, de Carrauntoohil. Vanuit Killarney lopen er vele wandelroutes door dit gebergte. In Cork en Kerry kun je bijvoorbeeld ook heerlijk golfen, zeilen, vissen en paardrijden.

Accommodaties Cork en Kerry

qwe

qwee