Proef de sfeer van Ierland
Ierland
Galway- Galway

Galway ligt in het westen van Ierland, en is volgens vele de meest energieke studentenstad van Europa. In de omgeving van Galway zijn prachtige natuur en lieflijke dorpjes te vinden zowel in het binnenland als aan de kust.

In de stad Galway zijn enkele musea, zoals het City Museum. Hier kun je de lange geschiedenis van de stad bekijken. De Church of Saint Nicholas stamt ongeveer uit het jaar 1320 en geeft door de verbouwingen door de eeuwen heen een mooi beeld van de invloeden en ontwikkelingen die de stad heeft doorgemaakt.

Uitgaan in Galway is een ware beleving. Er zijn vele pubs en de sfeer is enorm goed. In de pubs is live-muziek, en ook op straat wordt muziek gemaakt.

In het westen van het graafschap Galway is een natuurgebied wat de naam Connemara draagt. Dit gebied is robuust, maar prachtig met uitgestrekte veengebieden en meren. De Connemara wordt in het binnenland omgeven door een bergketen, de Twelve Bens. De kustlijn heeft grillige inhammen en talloze eilandjes. In het binnenland en langs andere gebieden van de kust zijn tussen het groen van de natuur veel historische gebouwen en leuke dorpjes te ontwaren. Oude kloosters en kastelen zijn verspreid over de regio en in combinatie met het landschap en het weer zorgen deze voor een mystieke en betoverende sfeer. Je kunt de oude keltische druïden bijna rond zien lopen!

Zoals overal in Ierland is de bevolking in Galway uitermate vriendelijk en gastvrij. Je kunt het gebied het beste verkennen door rond te trekken. Plan niet te veel van tevoren, zodat je je kunt laten meevoeren met de kansen die het gebied en haar bewoners je aanreiken.