Proef de sfeer van Ierland
Ierland
Dublin- Dublin

Dublin is de bruisende hoofdstad van Ierland. De stad heeft meer dan 1 miljoen inwoners en dit houdt in dat ongeveer één derde van alle Ieren in haar hoofdstad woont.

De stad heeft natuurlijk de musea waar de meeste hoofdsteden over beschikken over verschillende musea over de geschiedenis van het land, zo ook in Dublin. In de stad is ook prachtige architectuur te vinden, zoals het stadhuis, de Bank of Ireland en Chester Beatty Library. Het bekende donkere bier genaamd Guiness wordt in Dublin gebrouwen in een prachtige fabriek. Guiness is over de gehele wereld een symbool voor Ierland geworden. Een bezoek aan deze fabriek is een absolute must.

Het Trinity College is van oorsprong het oudste universiteitsgebouw van Ierland. In het museum zijn twee bijzondere stukken te vinden, Book of Kells (uit het jaar 800!) en een zeer oude harp te vinden (symbool van Guiness).

Voor de liefhebbers van een bezoek aan een pub is Dublin een waar paradijs. In de stad zijn enorm veel café's en pubs te vinden. In veel pubs wordt gezellige Ierse muziek gedraaid, maar ook zijn er talloze live-optredens die voor een unieke sfeer zorgen. In de stad kunt u ook heerlijk uit eten of na een bezoek aan de pub tot in de nachtelijke uurtjes door dansen in één van de disco's of clubs.

Dublin is een heerlijke stad en het gezellige Ierse volk completeert het geheel.